Afrika'nın en iyi sörf noktaları

Afrika'nın en iyi sörf noktaları

Daha önce Afrika'nın en iyi plajları için bir liste yapmıştık. Şimdi Afrika'nın en iyi sörf noktaları hakkında bir liste hazırladık. 38 kıyı ülkesi ve birçok açık deniz adası ile Afrika, maceracı sörfçüler için birçok aktivite fırsatı sunmaktadır. Güney Afrika, hiç şüphesiz Durban, Cape Town ve Jeffreys Körfezi gibi belli başlı şehirlerde birinci sınıf dalgaları olan, kıtanın bilinen en iyi sörf bölgesidir. Daha kuzeyde, Namibya'nın Skeleton Coast bölgesinin uzak kıyılarından, Liberya ve Senegal'deki tropik bölgelere kadar bir sürü gizli sörf noktası sizi bekliyor. Bu yazıda, Afrika'nın sahip olduğu en iyi sörf destinasyonlarından birkaçına göz atacağız.

Afrika'nın en iyi sörf noktaları

Jeffreys Bay, Güney Afrika

Afrika'nın en iyi sörf noktaları
Jeffreys Bay, Güney Afrika

Güney Afrika'nın güzel doğu kıyısında, Port Elizabeth'in 50 mil (85 kilometre) güneyinde bulunan Jeffreys Körfezi (veya bilinen adıyla J-Bay), muhtemelen kıtadaki en ünlü sörf bölgesidir. En ikonik yeri Supertubes olarak bilinir. Her Temmuz, Supertubes, iş dünyasının en iyi isimlerinin de takip ettiği (2015'te burada büyük bir beyaz köpek balığı ile savaşan Mick Fanning dahil) bir Dünya Sörf Ligi etkinliği olan J-Bay Open'a ev sahipliği yapıyor. Güneybatı yönünden esen rüzgarlar Supertubes için en iyisidir, ancak ziyaretçiler bu bölgenin (dalgaların) kalabalık olabileceğinin ve yerel sörfçüler tarafından yoğun olarak kullanıldığını unutmamalıdır. O nedenle daha az kalabalık olan diğer yerler olan şehir dışındaki Albatross ve Kitchen Window veya Kitchens noktalarını kullanabilirsiniz. Jeffrey'de sörf yapmak için en iyi mevsim Güney Afrika kışı yani Haziran-Eylül arasıdır.

N'Gor Island, Senegal

N'Gor Island, Senegal

Tiny N'Gor Adası, Senegal başkenti Dakar'ın yakınında, Cap-Vert yarımadasının birkaç yüz metre uzağında yer almaktadır. N'Gor Right – Ülkedeki en ünlü sörf bölgesine ev sahipliği yapmaktadır. Devamlılığıyla bilinen muhteşem dalgalar, 1964 tarihli sörf filmi "The Endless Summer filminin burada çekilmesini sağaldı. Ancak bu efsanevi durumuna rağmen, nispeten sakin bir yer. Diziliş sırasına girmek oldukça kolay. N'Gor Island Surf Camp uygun fiyatlı konaklama, yemek, yerel rehber ve sörf dersleri alma imkanlara sahip. Buradaki yerliler, arkadaş canlısı olmalarıyla ünlüler ve adanın kendisi de sörf etkinlikleri dışında keşfedilmeye değer bir cennet. En büyük / kaliteli dalgalar için, Kasım ve Mart ayları arasında N'Gor Adası'na gidin. Ağustos ve Eylül pek çekici değil ama daha güvenilir.

Praia do Tofo, Mozambik

Afrika'nın en iyi sörf noktaları
Praia do Tofo, Mozambik

Sırt çantasıyla gezi yapanların çok sevdiği Praia do Tofo, Inhambane'nin 25 kilometre doğusunda yer alır. En ünlü sörf noktası, Tofo'nun doğusundaki plajın güney ucunda bulunan bir sağ resif (mercan resifleri veya kaya deniz dibinin üzerinden geçen bir dalgadır) bölgesi olan Tofinho Point'dir. Ciddi sörfçüleri dahi parmak uçlarında tutacak kadar ısrarcı ve zorlu bir yer. Yeni başlayanlar bunun yerine ana sahile önem vermelidir. Tofo'nun takıları çok çeşitlidir. Fiyatlar ucuz, yerlileri misafirperver ve suları ılık. The Surf Shack gibi yerel operatörler kiralık ekipman ve sörf dersleri sunarken, bölgenin bozulmamış resifleri birinci sınıf dalış olanağı sunar. Sörf için en iyi mevsim haziran-ağustos aylarıdır – bu ayrıca kambur balina göçüne denk gelen aylardır. Bu dost canlısı devleri arkanızda yanınızda görürseniz şaşırmayın.

Taghazout, Fas

Taghazout, Fas
Taghazout, Fas

Fas'ın batı kıyısındaki Agadir'in kuzeyinde yarım saatlik bir sürüş mesafesinde olan Taghazout, mükemmel sörf bölgeleri ile ünlü küçük bir balıkçı köyüdür. Burada her seviyeden sporcu için zorlu noktalardan sakin noktalara kadar alanlar var. Muhtemelen en meşhur nokta, kuzeybatıdaki büyük bir kabartma üzerinde 500 metre uzadığı bilinen bir sundurma olan Anchor Point'dir. Bölgedeki en zorlu noktaysa Boilers olarak bilinir. Taghazout'ta dersler, konaklama ve profesyonel rehberler sunan birkaç operatör var. En iyi sörf ve yoga aktiviteleri için Surf Berbere'yi seçin. Taghazout'ta sörf için en iyi mevsim Eylül-Nisan aylarıdır.

Afrika'nın en iyi sörf noktaları: Robertsport, Liberya

Robertsport, Liberya
Robertsport, Liberya

İç savaş ve 2014 Ebola salgını Liberya'yı turist trafiğinden uzak tuttu. Sonuç olarak, bu Batı Afrika ülkesi kıtanın en iyi korunan gizli sörf noktalarına ev sahipliği yapmaktadır. Ebola tehdidi üzerine, alışılmışın dışında bir şey yapmak isteyen maceracı insanlar için de en iyi yerdir. Monrovia'nın kuzeybatısında üç saat uzaklıkta bulunan Robertsport, ülkedeki en iyi noktalardan bazılarına ev sahipliği yapıyor. Kwepunha Retreat, bölgenin en iyi sörf noktalarına yürüme mesafesinde olan ideal bir sörfçü konaklama yeri. En ünlüsü, Cottons'dur – uzun ve çoğunlukla oyuk bir dalga üretiyor. Fisherman's noktası, uzun yatılılar için idealdir, Shipwrecks ise diğer noktalar çalışmadığı (dalgasız) zaman güvenilir bir noktadır. Yoğunluk için Nisan ve Ağustos ayları arasında seyahat edin.

Anakao, Madagaskar

Anakao, Madagaskar
Anakao, Madagaskar

Madagaskar'ın en iyi sörf noktalarından bazıları, ülkenin güneybatısındaki Toliara'nın hemen güneyinde bulunan bir köy olan Anakao'nun yakınında bulunmaktadır. Burada, dalgalar kıyıdan birkaç kilometre uzakta bir dış resif üzerinde kırılıyor. Oraya ulaşmak için bir deniz taşıtı ayarlamanız gerekecek, ancak bir kez oraya vardığınızda, harcadığınız çabaya değdiğini göreceksiniz. En meşhur nokta, Flameballs'dır. Daha az deneyimli sörfçüler, daha uzun ve "dost canlısı" bir sörf için sağ vuruşlu Jelly Babies'i denemelidir. Anakao'nun açık deniz noktaları hala büyük ölçüde keşfedilmemiş durumda ve size yeni yerler keşfetme şansı veriyor. Madagaskar'ın köpek balıkları ünlü olmasına rağmen, 1828'den beri sadece üç saldırı kaydedildi.

Afrika'nın en iyi sörf noktaları: Durban, Güney Afrika

Durban, Güney Afrika
Durban, Güney Afrika

Kolayca erişilebilen ve birinci sınıf altyapısı ile bilinen Durban, Afrika'nın sörf başkentidir. Genel bir kural olarak, en büyük kabarmalar, Golden Mile'ın kuzeyinde, North Beach, Bay of Plenty ve Dairy Beach gibi yerlerde bulunur. Bunlardan en ünlüsü sol ve sağ kırılmalarıyla New Pier'dir. Ancak, bu nokta yalnızca deneyimli sörfçüler için uygundur ve bölge halkı tarafından iyi bilinir. Yeni başlayanlar için, en iyi dalgalar daha güneyde, uShaka Marine World'ün önünde ve Vetch's Pier çevresinde bulunur. Limanın güneyinde, Ansteys Beach ve Cave Rock çok kaliteli dalgalar üretiyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla yeri olan Durban, yıl boyunca sörf hizmeti sunuyor. Sıcak su, harika güneş ışığı ve sörf sonrası parti için çok sayıda bar ve restoran bölgeye cazibe katmaktadır.

Ponta do Ouro, Mozambik

Ponta do Ouro, Mozambik
Ponta do Ouro, Mozambik

Güney Afrika sınırının hemen karşısında yer alan Ponta do Ouro, Aralık tatillerinde Güney Afrikalı insanların popüler bir destinasyonudur. Bununla birlikte, güney yarım küre kışı içerisinde seyahat ederseniz, kentin sağdan kırılmalı dalga noktasını (muhtemelen Mozambik'teki en ünlü olanı) kendinize çekebilirsiniz. Optimum koşullarda, bu nokta Jeffrey Körfezi'ne rakip olabilir ve noktadan sahile kadar neredeyse bir kilometre boyunca dalgayı sürebilirsiniz. Ek bir avantaj olarak Ponta, sık sık arka hatlarda sörfçülere katılan, Şişe Burunlu Yunusun (Afalina) yaşadığı yerlere ev sahipliği yapıyor. Sörf yapmaktan bıktığınızda, yunusları izlemekten tüplü dalışa kadar okyanusun tadını çıkarmanın çok çeşitli yolları vardır. Dalgalar Ponta kıyılarında Şubat ile Ekim ayları arasında büyüyor, ancak Haziran ayından Ağustos ayına kadar en iyi dalgalarla karşılaşmak daha olası.

Afrika'nın en iyi sörf noktaları: Skeleton Bay, Nambiya

Skeleton Bay, Nambiya
Skeleton Bay, Nambiya

Namibya'nın Skeleton Coast kıyılarındaki çorak kıyılarında yer alan Skeleton Bay, 2008'de sörf efsanesi haline geldi. Surfing Magazine dergisi yarışmasının Google Earth'teki körfezi keşfetmesinin ardından, Amerikalı profesyonel Corey Lopez körfezin sol dalgasını 2 kilometreden fazla sürmeyi başardı. Bununla birlikte, Skeleton Bay, son derece deneyimli ve inatçı kişiler için uygun görünüyor. Su soğuk, dalgalar acımasız, akım şiddetli ve sürekli patlayıcı olabiliyor. Körfezin kendisi korkutucu derecede uzak ve sörf imkanı yılda sadece birkaç kez oluyor. Ancak, doğru kullanırsanız, bu kıtadaki en ödüllendirici dalgalardan birinden faydalanabilirsiniz. En iyi mevsim Mayıs-Eylül aylarıdır.