En çok ziyaret edilen ülkeler

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan bir rapora göre, Fransa 2017 yılında dünyanın diğer ülkelerinden daha fazla ziyaretçi aldı. Louvre, Eyfel Kulesi, Arc de Triomphe ve Versay gibi dünyaca ünlü noktaları görmek için Fransa'ya 86,9 milyondan fazla ziyaretçi geldi. Bu önemli cazibe merkezlerinin çoğu, en büyük nüfusa sahip Avrupa şehirlerinden biri olan Fransa'nın başkenti Paris'te bulunmaktadır. En çok ziyaret edilen ülkeler arasında İspanya, Türkiye ABD ve Çin gibi isimler yer alıyor.

Dünyada en çok hangi ülkeler turist çekiyor?

Tayland – 35,4 milyon ziyaretçi

en çok ziyaret edilen ülkeler
En çok ziyaret edilen ülkeler arasında Tayland 10. sırada

Güneşi, kumlu plajları, tropik adaları, zengin vahşi yaşamı, arkeolojik alanları, tapınakları ve manastırları ile Tayland, küresel bir turizm merkezidir. Ülkenin canlı festivalleri, gece hayatı, birinci sınıf alışveriş tesisleri ve nefis Tayland mutfağı ülkede turist çeken yerlerin başında geliyor. Turizmden elde edilen gelirin ülkenin ulusal GSYİH'sının yaklaşık %20,2'sine katkıda bulunduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca Tayland'ın 2032 yılına kadar yaklaşık 100 milyon ziyaretçi alacağı tahmin ediliyor.

Almanya – 37,5 milyon ziyaretçi

en çok ziyaret edilen ülkeler
9. sırada Almanya var

Almanya, dünyanın her yerinden çok sayıda turist almaktadır. Almanya'da turizm endüstrisinin ulusal GSYİH'ya %4,5 katkı sağladığı tahmin edilmektedir. Ayrıca seyahat ve turizmle ilgili iş gereksinimlerine göre 2 milyon istihdam olanağı yaratmaktadır. Berlin, Münih ve Hamburg, ülkenin en çok ziyaret edilen şehirleri arasında. Ülkeye eğitim ve iş amaçlı ziyaretler de oldukça yaygındır. Almanya'daki Sakson İsviçre Ulusal Parkı, Batı Pomeranya Lagün Bölgesi Ulusal Parkı ve Jasmund Ulusal Parkı gibi bazı korunan alanlar her yıl milyonlarca turisti çekmektedir.

En çok ziyaret edilen ülkeler arasında Türkiye – 37,6 milyon ziyaretçi

en çok ziyaret edilen ülkeler
En çok ziyaret edilen ülkeler arasında Türkiye'nin sıralaması 8

Türkiye, hem Akdeniz hem de Ege Denizi kıyı şeridi ve birçok sahil beldesi ile iyi bilinen bir turizm merkezi. Ülkede eski manastırlar ve yıkık şehirler dahil olmak üzere çeşitli tarihi yerler bulunuyor. Antalya şehri ülkenin turizm başkenti olarak kabul edilir, ancak ülkenin başkenti İstanbul birçok müze, çarşı ve tarihi mekanı ile popülerdir. Türkiye 2014 yılında 41,2 milyon ziyaretçiye ulaşmasına rağmen, turizm sektörü sonraki yıllarda önemli ölçüde yavaşladı. Yoğun reklamcılık ile turist sayıları 2017 yılında artmaya başladı.

Birleşik Krallık – 37,7 milyon ziyaretçi

en çok ziyaret edilen ülkeler
İngitere, İskoçya ve Galler gibi ülkeleriyle Birleşik Krallık ise 7. sırada

Uzun ve ilginç bir geçmişi, zengin kültürü, iyi gelişmiş turizm tesisleri ve altyapısı ile Birleşik Krallık dünyada en çok ziyaret edilen 7. ülkedir. Birleşik Krallık'taki turistler ülkeye yaklaşık 17,2 milyar ABD doları gelir getirebiliyor. Ziyaretçilerin çoğunluğu Avrupa'nın diğer bölgelerinden geliyor; Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'dan gelen turistler ise ülkeye gelen en büyük ikinci yabancı ziyaretçi grubunu oluşturuyor. Ülkede iç turizm sektörü de büyüyor. Londra, Birleşik Krallık'ta en çok ziyaret edilen şehirdir ve Londra Kulesi tüm ülkede en popüler cazibe merkezidir.

Meksika – 39,3 milyon ziyaretçi

en çok ziyaret edilen ülkeler
Tapınakları ve doğal güzellikleriyle Meksika 6. sırayı alıyor

Kuzey Amerika'da bulunan büyük bir ülke olan Meksika, el değmemiş plajları ve birinci sınıf tatil yerleri ile ünlüdür. Son yıllarda, ülkedeki turizm endüstrisi büyük bir büyüme yaşadı. Kültür zenginliği ve UNESCO Dünya Mirası alanları ile birlikte turistlerin Meksika'yı neden sevdiğini görmek şaşırtıcı değil. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğu kuzeydeki komşuları Kanada ve ABD'den geliyor. Ancak Avrupa ve Asya'dan gelen artan sayıda ziyaretçi de göze çarpıyor.

En çok ziyaret edilen ülkeler arasında İtalya – 58,3 milyon ziyaretçi

en çok ziyaret edilen ülkeler
Turistlerin rüyası olan ülkelerden İtalya 5. tercih oluyor

Birçokları için, İtalya hayatlarının rüya yerlerinden biridir. 50 UNESCO Dünya Mirası Alanı, Roma İmparatorluğu ve Rönesans dönemlerine ait sayısız kültürel eser, bina ve arkeolojik alan ile birlikte, ülkenin kuzeyindeki şirin Alp köyleri ve kasabaları ve güneydeki büyüleyici Akdeniz kıyıları İtalya'ya yapılan ziyaretleri haklı çıkarmaktadır. Dünyada en çok ziyaret edilen 5. ülkedir. En çok ziyaret edilen şehirlerinden bazıları, her biri kendine özgü cazibe merkezlerine sahip olan, tarihi kültürleri ve mutfağı ile Roma, Venedik, Floransa ve Milano'dur. İtalya sürekli olarak dünyada en çok ziyaret edilen ülkeler arasında yer almaktadır.

Çin – 60,7 milyon ziyaretçi

çin
Büyüyen turistik ekonomilerden Çin, 4. sırada

Çin Seddi, Beş Kutsal Dağ, Shaolin Tapınağı, Huangguoshu Şelalesi, Yasak Şehir, Üç Boğaz ve diğer doğal, kültürel ve tarihsel açıdan önemli yerlerden biri olan topraklar ile Çin dünyada gerçekten en çok rağbet gören turistik yerlerden biridir. Ülke 2014 yılında 55,6 milyon yabancı ziyaretçi aldı ve 2017 yılında 832 milyar ABD Doları döviz geliri elde etti. Çin'in turist sayısının önümüzdeki yıllarda hızla artacağı tahmin edilmektedir. Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) 2020'de Çin'in en çok turist alan ülke olacağını tahmin etmektedir. Yani en çok ziyaret edilen ülkeler açısından önemli bir gelişme olacak.

Amerika Birleşik Devletleri – 76,9 milyon ziyaretçi

ABD
En çok ziyaret edilen ülkeler arasında ABD 3. en popüler ülke

Amerika Birleşik Devletleri, turistlere çok sayıda cazibe merkezi sunan geniş bir ülkedir. New York, Los Angeles, Las Vegas gibi ABD şehirlerinin çoğu tüm yıl boyunca turistlerle dolup taşıyor. Ülkedeki başlıca doğal cazibe merkezleri arasında Büyük Kanyon, Yellowstone Milli Parkı, Alaskan buzul altı harikaları, Hawaii plajları ve daha fazlası sayılabilir. Ülkenin 29 eyaletinde, turizm endüstrisi, maksimum istihdam imkanı sağlayan ilk üç sanayi arasında yer almaktadır. ABD en fazla yabancı turisti Meksika, Kanada ve İngiltere'den alıyor ve iç turizm endüstrisi de oldukça aktif durumda.

En çok ziyaret edilen ülkeler arasında İspanya – 81,8 milyon ziyaretçi

ispanya
İspanya turistlerin 2. gözdesi

Turizm İspanya'da büyük bir sanayi olup, ülkenin ulusal GSYİH'sına yaklaşık %11 katkıda bulunmaktadır. İspanya'ya gelen ziyaretçilerin çoğunluğu İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinden geliyor. Barselona ve Madrid gibi ülkenin tarihi şehirleri ve kasabaları, Akdeniz ve Atlantik kıyılarındaki birinci sınıf tatil köyleri, Karnaval ve Boğa Koşusu gibi popüler festivaller, 15 milli park, gelişmiş kış turizm tesisleri ve hareketli bir gece hayatı olan İspanya, oldukça turistik bir ülkedir. 13 İspanya şehri aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Alanları arasında kabul edilmektedir.

Fransa – 86,9 milyon ziyaretçi

Fransa
Dünyada turistler en çok Fransa'yı tercih ediyor

Fransa, dünyayı turizm alanında yönlendirmektedir. Fransa, Paris, Lyon, Strazburg, Alp Dağları, kayak merkezleri, plajlar, pitoresk Fransız köyleri, muhteşem bahçeler ve parklar gibi kültürel açıdan ilgi çekici şehirler gibi çeşitli turistik yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Ülke, olağanüstü evrensel değerleri ile dünya çapında iyi tanınan bir dolu 37 UNESCO Dünya Mirası listesine ev sahipliği yapmaktadır. Fransa'da GSYİH'nın %9,7'si seyahat ve turizm sektöründen oluşmaktadır. Turizmden elde edilen gelirin %30'u yabancı turistlerden elde edilirken, %70'i yurt içi turizmden elde edilmektedir. Fransa dünyada en çok ziyaret edilen ülkeyken, başkenti Paris dünyada en çok ziyaret edilen şehirdir.

Dünyada en çok ziyaret edilen ülkeler

SıraÜlkeUluslararası ziyaretçiler (milyon), 2017
1Fransa
86,9
2İspanya
81,8
3ABD76,9
4Çin60,7
5İtalya58,3
6Meksika39,3
7Birleşik Krallık37,7
8Türkiye37,6
9Almanya37,5
10Tayland35,4

Dünyada en çok ziyaret edilen ülkeler yazımız burada son buldu. Daha fazla içerik için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz: https://evrenatlasi.com/k/gezi