Yarasalar Evcilleştirilebilir mi? Beslenme ve Diğer Bilgiler

Şaşırtıcı gelebilir ancak bu küçük hayvanların 25 yıla kadar yaşayabildiği bilinmektedir.

Yazar Burcu Kara

Evde beslenen yarasalar hakkında bilinmesi gereken çok fazla şey var. Birincisi, yarasa sahibi olmak yasa dışıdır. İkincisi, kuduz taşırlar ve keskin dişlere sahiptirler. Üçüncüsü, bütün gece uçarlar.

Beslemek için evcil yarasa aramaya başlamadan önce, bunların ABD, Avustralya, Türkiye ve diğer birçok ülkede korunduğunu bilmeniz önemlidir. Bazı yarasa türleri, devletler tarafından bizzat korunma altındadır. Kanunlara göre, evcilleştirmek için vahşi yarasa yakalamak yasa dışıdır. Yarasa satışı yapmak da aynı şekilde illegaldir.

Evcil Yarasalar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

evcil yarasalar meyve yarasası
Sevimli hayvanlar oldukları doğrudur

Şaşırtıcı gelebilir ancak bu küçük hayvanların 25 yıla kadar yaşayabildiği bilinmektedir. Taşıdıkları hastalıklar ve keskin dişleri birçok insanı geri çevirebilir ancak rehabilite edilmesi gereken yaralı bir tanesine denk gelirseniz kısa bir süreliğine evcil yarasa sahibi olabilirsiniz. Hatta bir yarasa evi inşa etmeyi bile düşünebilirsiniz!

Meyve Yarasası Kafesi Nasıl Olmalı?

Meyve yarasaları Türkiye'nin güneyindeki Akdeniz Bölgesi de olmak üzere Afrika ve Asya ülkelerinde bulunur. İdeal bir meyve yarasası kafesinin 2 metre x 2 metre uzunluğunda olması gerekir. Ayrıca hava akışına izin verecek ızgaralara sahip olmalıdır. Bu sayede elinizde öfkeli bir yarasanız olmaz. Kafesin ideal sıcaklık değeri 21 derecedir. Yarasa kafesin en yüksek noktasını seçer ve buradan aşağı sarkmayı ister.

Yarasalar Ne Yer?

Meyve! Bütün yarasalar meyvelere bayılırlar. Bölgenizde doğal olarak bulunan bir dizi tropikal meyveyi seçebilirsiniz. Çünkü bulduğunuz yarasa büyük ihtimalle bu meyvelerle beslendiği için o bölgede yaşamaktadır. Örneğin meyve yarasaları muz, mango, hurma ve avokado yemekten hoşlanırlar.

Hemen hemen her türlü meyve bu yarasalar için iyidir. Ancak, renk itibariyle çok parlak olan ve kuvvetli bir kokuya sahip meyvelerden kaçınırlar. Ayrıca olgunlaşmamış ve böcekten etkilenmiş meyveleri de yiyebilirler. Bu özellikleri çevrelerinde taze, olgun meyvelerin bulunmadığı yerlerde hayatta kalmalarını sağlar. Meyve yarasaları, normal yarasalar gibi küçük böcekleri yerken de görülebilir.

evcil yarasalar meyve yarasası bebek yarasalar

Yarasaların Serbestçe Uçmalarına İzin Vermeli misiniz?

Evet. Zira bu onların sağlığı için idealdir. Bu egzotik evcil hayvanları bazen doğal ortamlarında yaşamaya bırakmak daha iyi bir fikirdir. Yabani yarasaları evcil hayvan yapmak çoğunlukla onlara zarar verir. Bu kategoriye giren egzotik hayvanlar arasında çöl tilkisi ve büyük kediler vardır.

Genellikle Instagram paylaşımlarında karşılaştığınız bebek yarasalar süper sevimli görünürler. Bu yüzden evcil yarasa ihtiyacınızı anlıyoruz!

Yarasalardan evcil hayvan olur mu? Beslenme ve diğer bilgiler yazımız burada son buldu. Daha fazla içerik için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz: https://evrenatlasi.com/k/yeryuzu-tabiat