Napoli Yemekleri

Ünlü tatil bölgelerinden Napoli'ye özgü yemekler.

Napoli'deki en lezzetli yemekler

İtalya'nın Napoli şehrinin en lezzetli yemekler hakkında bir yazı. Napoli, İtalyan yemeklerine gelince, kesinlikle ritüelleri olan bir yerdir: Napoli'de yemek sadece bir masanın etrafında oturmaktan ve yemek yemekten ibaret değil, nesiller boyu devam eden tekrarlanan jestler, gelenekler ve alışkanlıklardan oluşan bir etkinliktir.

Napoli ve Campania bölgesinde yemek yapmak sevgiyi ve minnettarlığı ifade etmenin bir yoludur ve yemek insanlar için ana toplantı nedenlerinden biridir – diğeri futboldur. Kullanılan malzemelerin hiçbiri çılgınca pahalı değil çünkü Napoliten mutfağı tamamen mevsimlik, taze, yerel ve ucuz yiyeceklerle ilgili. Un, makarna ile birlikte ana bileşendir ve Napoli ve çevresindeki tüm ana yemeklerin neden karbonhidrat ağırlıklı olduğunu anlamak da bu nedenlerle zor değildir.

Napoli'deki En Lezzetli Yemekler

İşte Napoli'de denemeniz gereken bazı yemekler; işiniz bittiğinde, bir fincan kahve içmeyi de unutmayın.

Pizza & Calzone

Napoli'deki en lezzetli yemekler / Pizza & Calzone
Pizza & Calzones

Dünyanın her yerinde bilinen orijinal pizza, yıllar önce Napoli'de doğdu. Tavuk ve ananası unutun; fiordilatte mozzarella peyniri veya buffalo mozzarella peyniri ile margherita pizzası veya domates, sarımsak, kekik ve yağ içeren marinara, Napoli'de ihtiyacınız olan bunlardır. Harika bir Napoliten pizzanın sırrı hamurdur: bu hamur yüksek, oldukça kabarık, odun fırınında pişirilmiş ve birinci kalite, mevsimlik ve yerel malzemelerle hazırlanır. Resmi olarak Avrupa Birliği tarafından garanti edilen geleneksel bir uzmanlık olarak tanınan basit bir yemektir.

Calzone pizzanın evrimidir: aynı hamur, farklı malzemelerle (ricotta, jambon, domates vb.) doldurulur ve yarım ay şeklinde katlanır. Normal bir pizzadan daha az ağırdır, ancak genellikle daha fazla malzeme içerdiği için daha da ağır olabilir.

Pizza Fritta

Pizza Fritta / Napoli'deki en lezzetli yemekler
Pizza Fritta

Pizza için kullanılan aynı hamur zeytinyağında açılır ve kızartılır. Çıtır çıtır kızartılıp domates sosu, fior di latte mozzarella peyniri, biraz parmesan peyniri ve fesleğen ile süslenir. Genellikle pek çok Napoliten sokak yemeğinden biri olarak kabul edilir, pizza fritta hemen hemen her pizzacıda meze olarak servis edilir. Bazen pizza yerine ana yemek olarak da servis edilir.

Babà

Babà / Napoli'deki en lezzetli yemekler
Babà

Limoncello ya da daha sıklıkla rom içerisine batırılmış ve çırpılmış krema, muhallebi ve mevsim meyvesiyle süslenmiş klasik bir sünger düşünün. Bir babà'yı tarif etmek o kadar kolay değil, ama kesinlikle yemek yapmayı ve yemek yemenin sevgiyi ifade etmesinin en temsili Napoliten keklerinden biri. Ev yapımı limoncello bir dilim tadın ve mutluluğu bulun. Eğlenceli gerçek: eğer birisine "si nu 'babbà" (babaysanız) söylerseniz, bu kişiye mümkün olan en tatlı yollardan biriyle iltifat ediyorsunuz.

Sfogliatella

Sfogliatella / Napoli'deki en lezzetli yemekler
Sfogliatella

Ricotta peyniri, şekerlenmiş kabukları ve baharatları: bu geleneksel hamur işinin özü budur. Bir "sfogliatella riccia" (kıvırcık sfogliatella) veya bir "sfogliatella frolla" sipariş edebilirsiniz; birincisi, puf böreğine benzer bir hamurla ama daha ayrıntılı bir şekilde yapılır. İkincisi, kısa hamurlu bir hamurdur ve pudra şekeriyle tozlanmış küçük bir top gibi farklı bir şekilde gelir.

Napoli'nin Sokak Yemekleri

Sokak yemekleri napoli
Sokak yemekleri

"Sokak yemekleri" kategorisinde, o kadar çok yemek bulacaksınız ki bunlardan sadece birini seçmek zor olacaktır: carrozza'da mozzarella, patates kroketleri, pirinç topları, patates kızartması ve çok daha fazlası. Bu yemeklerden sadece birini seçebilir veya "cuoppo" ya da "di terra" ya da "di mare" olabilen kızarmış şeyler arasında bir seçime gidebilirsiniz. Birincisi şehir merkezinde yapılan yemekler (şarküteri, peynir, sebzeler, vb.), İkincisi ise sadece balıklardan oluşuyor. İkisini de birçok "friggitorie" dükkanından satın alabilir ve Napoli'yi dolaşırken ya da sadece deniz manzarasını seyrederken tadını çıkarabilirsiniz.

Patlıcan Parmigiana

Parmigiana
Parmigiana

Bu yemeğin kökeni hala bilinmiyor ve kendisine ait olduğumu iddia eden birkaç İtalyan bölgesi var. Elbette, bir Napoliten yemeği ve öğle yemeğinde bir Pazar günü yenilecek en tipik gıdalardan biri. Mozzarella peyniri ve domates sosu ile kaplanmış derin yağda kızartılmış dilimlenmiş patlıcan ile yapılır, sonra pişirilir.

Makarna Omleti

Frittata di Pasta
Frittata di Pasta

Makarna konusunda belirli bir fikriniz varsa, frittata di pasta fikrinizi değiştirmenizi sağlayacaktır. Spagetti veya makarna, yumurta, pastırma, mozzarella peyniri ile yapılan zengin bir yemektir. Makarna her zamanki gibi pişirilir, diğer bütün malzemelerle pişirilir ve dev bir omlet haline gelinceye kadar bir tavada kızartılır. Nihai sonuç, ağır ama inanılmaz bir yemek olacaktır. İnsanlar, evde, aynı zamanda sokakta ya da yaz aylarında sahilde sade ya da ekmekle yiyebiliyorlar.

Napoli Kahvesi

Uygun bir yemek olmasa da, Neapolitan kahvenin en az bir kere denenmesi gerekir. Napolitenler mükemmel bir espressoyu nasıl hazırlayacağını bilir: kısa, güçlü, geleneksel olarak çok sıcak bir fincanla
ve bir bardak su eşliğinde servis edilir. İtalyanlar sadece bir espresso için her yerden Napoli'ye gidiyorlar ve bu kültür İtalya'nın en değer verdiği şeylerden birisidir. Kahvenizi bir İtalyan gibi sipariş etmek istiyorsanız, "caffè sospeso" (askıya alınmış / beklemede olan) geleneğinin bir parçası olun: yalnızca birini almak ve tüketmek yerine, ikisini tamamen yabancı birine bırakarak yerine iki kahve sipariş edin.

Napoli'deki en lezzetli yemekler yazımız bitti. Daha fazla gezi içeriği için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz: https://evrenatlasi.com/k/gezi/