Rusça Öğrenenlerin Bilmesi Gereken Popüler Argo Kelimeler

Bu Rusça argo listesi, dili kısa sürede anadiliniz gibi anlamanıza ve konuşmanıza yardımcı olacak.

Yazar Burcu Kara

Rus dili, bazıları yüzyıllardır var olan eğlenceli (ve bazen de kafa karıştırıcı) argo terimlerle doludur. Her gün yapılan Rus konuşmalarını anlamak istiyorsanız kelime bilginize bazı Rusça argo sözcükler eklemeniz gerek. Sıradan selamlardan, kelimenin tam anlamıyla "incir" manasına gelen kötü bir kelimeye kadar bu Rusça argo listesi, dili kısa sürede anadiliniz gibi anlamanıza ve konuşmanıza yardımcı olacak.

En popüler Rusça argo kelimeler

Давай (DaVAY)

Kelimenin tanımı: Haydi

Anlamı: Hoşçakal

"Hoşçakalın"ın bu argo versiyonu 1990'lı yıllarda ilk önce telefon görüşmesini bitirmenin bir yolu ve daha sonra da elveda demenin daha genel bir hali olarak dile girdi. "Hoşçakallarımıza başlayalım" ifadesinin kısaltılmış bir sürümü olduğu söylenir.

Rus vedaları uzun olma eğilimindedir, çünkü bir konuşmayı aniden bitirmek kabalıktır. Давай, elvedaları kaba görünmeden kısaltmanın bir yoludur. Kullanırsanız daha Rus gibi görünürsünüz ancak yersiz kullanırsanız uyarı alabilirsiniz.

Черт (Çort)

Kelimenin tanımı: Şeytan

Anlamı: Sıkıntı veya hayal kırıklığı ifadesi

Bu kelime genellikle sıkıntı veya hayal kırıklığını ifade etmek için kullanılır. Kullanımı çok garip karşılanmaz çünkü bir küfür değildir. Pek çok kelime öbeği bu kelimeyi içerir: "Tanrı bilir / kim bilir" anlamına gelen черт знает ve "kahretsin" anlamına gelen черт побери gibi.

Блин (Blin)

Kelimenin tanımı: Krep

Anlamı: Rahatsızlık ifadesi

Блин söyleyiş itibariyle kaba bir Rusça kelimeye benzer. Bu yüzden genellikle onun yerine bir alternatif olarak kullanılır. Anlamı черт ile yaklaşık olarak aynı olmakla birlikte, daha geçici ve resmi olmayan bir terimdir.

Здорово (ZdaROva)

Kelimenin tanımı: Merhaba ya da harika / mükemmel

Anlamı: Gayri resmi tebrik

Yoğunluk ikinci heceye yerleştirildiğinde bu terim arkadaşlar arasında kullanılan gayri resmi bir selamlama olur. İyi tanımadığınız biriyle konuşurken bunu söylemeyin – aşırı gayrı resmi olarak algılanacaktır.

Bununla birlikte yoğunluğu ilk heceye koyarsanız kelime "harika" veya "mükemmel" anlamına gelen uygun ve yaygın olarak kullanılan bir terim olur.

Кайф (Kaiyf)

Kelimenin tanımı: Kaif ("Zevk" anlamına gelen Arapça kelime)

Anlamı: Hoşa giden, eğlenilebilir, eğlenceli

Bu argo sözcük Arapça bir terimden türetilmiştir ve 19. yüzyılın başlarından beri Rus kültürünün bir parçası olmuştur. Hatta Fyodor Dostoyevski tarafından hoşsohbet güzel bir içkiyle rahatlamanın keyifli duygusunu tanımlamak için kullanılıyordu.

Bu kelime Rus Devrimi'nden sonra kullanımdan düştü. Ancak 1957'de Dünya Gençlik Festivali'nin etkisiyle "kot" ve "rock'n 'roll" gibi İngilizce kelimelerin Sovyet sınırlarına girmesiyle tekrar kullanılmaya başlandı. Кайф Rus kulağına yeterince İngilizce geliyordu, bu nedenle yeni popüler kelimeler listesine dahil edildi. Bu kelime popüler bir argo terim olmaya devam ediyor.

Хрен (Kyen)

Kelimenin tanımı: Yabanturpu

Anlamı: Rahatsızlık ve hayal kırıklığı ifadesi

Bu popüler ve oldukça esnek kullanılan Rusça argo terim, ifade olarak черт ile kıyaslandığında daha güçlüdür, ancak aynı yolla kullanılır. Örneğin:

  • хрен знает (kyen ZNAyet): Kim bilir
  • хрен с ним (kyen s nim): Onunla cehenneme
  • хреново (kriNOva): Kötü, korkunç (tatsız bir durumu tanımlayan)

Шарить (ŞArit)

Kelimenin tanımı: Karıştırmak, el yormadıyla aramak

Anlamı: Bir şeyi bilmek veya anlamak

Eğer bir Rus genci ile konuşurken size "Rusçan шаришь" derse, tebrikler zira Rusça dil becerinize iltifat edilmiş demektir. Her ne kadar bu kelime teknik olarak "karıştırmak" anlamına gelse de bir şeyi bilmek veya anlamak için çok kullanılan bir terimdir.

Го (go)

Kelimenin tanımı: İngilizce "go" kelimesinden gelir

Anlamı: Gitmek

Bu kelime doğrudan İngilizce "go" kelimesinden alınmıştır. Terim gençler tarafından tercih edilmekte ve profesyonel ortamlarda ise pek yaygın duyulmamakta. Ancak bu kelimeyi kullanarak Rusçaya ne kadar yatkın olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Фига (Fİİgah) ve фиг (Fig)

Kelimenin tanımı: İncir

Anlamı: Kaba bir jest (Baş parmağı işaret parmak arasına alarak yumruk yapmak)

Фига ve фиг kelimeleri o kadar sık ​​kullanılır ki en popüler Rusça argo ifadelerin çoğu bunlardan oluşur:

  • Фиг тебе (Fig tiBE): Sana hiçbir şey yok (genellikle kelimenin atıfta bulunduğu kaba jestle birlikte söylenir)
  • Иди на фиг (İdi NA fig): Kaybol, bas git (kaba veya arkadaşça olabilir)
  • Офигеть (AfiGET'): Şok veya sürpriz ifadesi veya kibirli bir kimse
  • Фигово (FiiGOva): Kötü, korkunç
  • Фигня (Fignya): Saçma, yararsız

Bu kelimenin (ve ilgili ifadelerin) genellikle bir küfür olarak kabul edildiğini ve kibar bir insanın yanında kullanılmaması gerektiğini unutmayın.