Sicilya'nın En İyi Plajları

Sicilya'nın plajları temiz ve güzeldir ve yüzme, güneş ve su sporları için idealdir.

İtalya'nın Sicilya bölgesindeki en iyi plajlar hakkında konuşalım. Akdeniz'in en büyük adası olan Sicilya, uzun zamandır plajları, iyi korunmuş arkeolojik alanları, renkli şehirleri ve yerel mutfağıyla meşhur olmuştur, Sicilya'nın plajları temiz ve güzeldir ve yüzme, güneş ve su sporları için idealdir. Sicilya'da bir plajda vakit geçirilmiş bir tatil, iyi planlanmış bir tatildir, bu yüzden bölgedeki beş plajı bir araya getirdik. Her biri, plaj aktivitesi ile geziyi birleştiren bir Sicilya tatil planı için idealdir.

Sicilya'daki En İyi Plajlar

San Vito lo Capo

San Vito lo Capo
San Vito lo Capo

Yaygın olarak Aziz Vitus Burnu olarak bilinen bu yer, çok hoş bir şekilde Cofano Dağı'nın altında yer alan, berrak sulardan ve beyaz kumlu plajlardan oluşan çarpıcı bir kıyı şeridine ev sahipliği yapmaktadır. San Vito lo Capo sahil kasabası Trapani'ye yakındır, bu nedenle çok sayıda ziyaretçi Trapani'de kalır ve plaj için San Vito'ya günlük gezi yapar.

Bölge çarpıcı kayalıklarla kaplı olduğundan, bölge dağcılar arasında da popülerdir. Kayalıklar arasında yüzlerce mağara var, bunların çoğuna yalnızca tırmanışla erişilebiliyor.

Adres: 91010 San Vito Lo Capo, Province of Trapani, Italy

Balestrate

Balestrate
Balestrate

Sicilya'nın batısında, Palermo eyaletinde bulunan Balestrate balıkçı köyü, Castellammare Körfezi'nin merkezindedir. Bu bölge özellikle yaz aylarında "güneş şemsiyesi denizi" oluyor yani çok sayıda turisti kendine çekiyor. Yalnızlık istiyorsanız, aramaya değer birçok özel plaj var, ancak hareketli kalabalıklar çok eğlenceli olabilir ve farklı bir şekilde İtalyanların yaz deneyimine ortak olabilirsiniz.

Balestrate bölgesindeki plajlar kumludur ve birçok yeri ormanlık alanlara yakındır.

Adres: 90041 Balestrate PA, Italy

Castellammare del Golfo

Sicilya'daki en iyi plajlar
Castellammare del Golfo

Sicilya'nın kuzeybatı kıyısındaki Palermo ile Trapani arasında bulunan Castellammare del Golfo, çok romantik bir havası olan şirin bir sahil kasabasıdır. Hala eski Sicilya gibi hissettirdiğinden, gerçek kültür ve Sicilya geleneklerinin peşindeyseniz doğru bir yer olacaktır.

Plajlar Castellammare'in doğu kesiminde yer almakta olup her türden plaj size sunacak bir şeyleri sağlayabiliyor. Zingaro doğa koruma alanına ve çarpıcı bir zemine sahipken, Guidaloca plajları uygun park yeri olduğu için sürücüler için iyi bir konumdadır. Castellammare del Golfo plajları aynı zamanda yüzücüler ve dalgıçlar arasında popülerdir. Scopello'nun koyları, çok sayıda deniz yaşamına ev sahipliği yapar ve şnorkelle yüzmeniz için çok güzel fırsatlar sunuyor.

Adres: 91014 Castellammare del Golfo, Province of Trapani, Italy

Milazzo

Milazzo
Milazzo

Tipik bir sahil kasabası olmasa da, Milazzo yüzücüler için harika bir mekandır ve çakıl taşlı plajları bir veya iki gün geçirmek için keyifli bir yerdir. Milazzo, Sicilya'nın kuzeydoğu kıyısında, Aeolian Adaları ve Nebrodi Parkı'na kısa bir mesafede yer almakta ve onu popüler bir turizm merkezi ve antik tarihçilerin favorisi yapmaktadır. Milazzo'da birçok otel ve tatil köyü vardır ve limanı, yüzmeyi tercih etmeyenler için bile hoş bir duraktır.

Eğlenceli bir antik bilgi: "Odyssey" de Milazzo, Odysseus'un gemisinin karaya çıktığı ve Tepegöz Polyphemus'la buluştuğu yerdir.

Adres: 98057 Milazzo, Province of Messina, Italy

Scoglitti

Scoglitti
Scoglitti

Scoglitti, Vittoria yakınlarında, Sicilya'nın güneydoğu kıyısında bulunan küçük bir balıkçı köyüdür. Gela Körfezi'ne bakmaktadır ve yaz aylarında bir turizm merkezidir. Bianco Piccolo ve Baia del Sole'in güzel sahilleri, Scoglitti'nin merkezinden kolaylıkla ulaşabilecek beyaz kumlu yerlerdir. Çok farklı türlerde ve boyutlarda plajlara sahip olduğundan Scoglitti, turist kalabalığından kaçınmak isteyen ziyaretçiler için idealdir. Scoglitti, Agrigento bölgesinden arabayla kısa bir sürüş mesafesinde bulunmaktadır ve aynı zamanda bir havaalanı bulunan Catania bölgesinden de kolayca ulaşılabilmektedir.

Adres: 97019 Scoglitti, Free municipal consortium of Ragusa, Italy

Sicilya'daki en iyi plajlar yazımız burada son buldu. Daha fazla gezi içeriği için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz: https://evrenatlasi.com/k/gezi/