500 kg'lık II. Dünya Savaşı Bombası Almanya'da Bir Tarlada Patladı

Drone tarafından yakalanan bu fotoğrafta patlamanın ne kadar şiddetli olduğu anlaşılabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Almanya'daki merkezi bir kasabada II. Dünya Savaşı'ndan kalma bir bomba erken saatlerde kendiliğinden infilak etti. Yetkililere göre bomba o zamandan bu yana toprağın altında patlamamış halde bekliyordu.

Dev Müttefik Bombası 10 Metrelik Krater Açtı

2. dünya savaşı bomba tarla almanya
Bir kadın ve genç bir adam, Almanya'nın Ahlbach kentinde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bombanın patlaması sonucu oluşan kraterin kenarında duruyor.

Şehir sözcüsü Johannes Laubach tarafından yapılan açıklamaya göre çiftçinin sahada olmaması büyük bir şans. Bombanın neden orada olduğu ise açık: Belirtilenlere göre kasaba savaş zamanında eski bir demiryolu deposu olarak kullanılıyordu. Bu da bölgenin sık sık uçaktan atılan bombalara hedef olmasını sağladı.

Drone tarafından yakalanan bu fotoğrafta patlamanın ne kadar şiddetli olduğu anlaşılabiliyor. Öyle ki Almanya'nın Wieshäen, Westhessen Polis Merkezi'nden yapılan açıklamada patlama sonucu oluşan kraterin 10 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde olduğu bildirildi.

2. dünya savaşı bomba tarla almanya
Dev kraterin drone görüntüsü.

Bomba Deprem Bibi Hissedildi

Ahlbach sakinleri tarafından aktarıldığına göre patlama sabaha yakın saatlerde bir deprem gibi hissedildi. Neyse ki sürpriz patlama sonucunda herhangi bir ölüm ya da yaralanma olmadı.

Yetkililer bu alanda patlamamış halde bekleyen böyle bir silaha dair ipuçlarına rastlamadıklarını belirttiler. İmha uzmanlarının krateri yakından incelemesi sonucunda bunun 250 kilogramlık oldukça yıkıcı bir bomba olduğu tespit edildi.

Uzmanlara göre Nazi Almanyası'na bırakılan milyonlarca bombadan yüzde 10'u patlamamış halde bekliyor.

I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış bombalar Almanya'da düzenli olarak bulunuyor. Uzmanlar, zaman içinde başlayan kimyasal ayrışmanın, dış kuvvetlere ihtiyaç olmadan patlamayı başlatabildiğini belirtiyorlar.

Berlin'in Merkezinde Bombalar Bulunuyor

Bu ayın başlarında 100 kilogramlık bir Birleşmiş Milletler bombası bir alışveriş mağazasının yakınındaki inşaatta bulundu. Berlin'in merkezindeki bu olay, 3.000 kadar insanın bölgeden tahliye edilmesine neden oldu.

Bundan daha önce, Nisan 2018'de 500 kiloluk bir başka II. Dünya Savaşı bombası Berlin'de etkisiz hale getirildi. Aynı yıl eylül ayında ise bu kez 1.5 tonluk bir bomba 60.000 kişinin Frankfurt'tan tahliyesini başlattı. Mayıs ayında bir inşaattaki patlamamış bomba nedeniyle 50.000 kadar insan Hanover bölgesinden uzaklaştırıldı.