Sibirya Kurdu (Husky): Özellikleri, Bakımı, Beslenmesi ve Eğitimi

Sibirya kurtları (Husky) dış görünüş olarak büyüleyici olsa da, birçok insanın karakterine uygun olmayabilir.

Yazar Burcu Kara
sibirya kurdu husky

Husky olarak da bilinen Sibirya kurdu çok sayıda renk ve desene sahip kalın kürklü güzel bir köpek ırkıdır. Parlak mavi veya çok renkli gözleri ve çarpıcı yüz hatları Sibirya'ya özgü olan bu cinsin çekiciliğine katkı sağlıyor. Birçoğunun dış görünüşü Sibirya'nın gerçek kurtlarına benzer. Kurtlarla en yakın ilişkili köpek cinsidir. Metabolizmalarını değiştirme özelliği sayesinde çok uzun mesafeleri yorulmadan koşabilirler. Bu atletik yapılı ve özgür ruhlu akıllı köpeğin bakımı genellikle ilk kez köpek sahibi olacaklar için zordur. Hareketli olmalarının yanında sık sık çitlerin altından geçerek firar ederler.

Sibirya Kurdu (Husky) Hakkında Bilgiler

  • Bilimsel adı: Canis lupus familiaris
  • Ömrü: 12-15 yıl
  • Habitat: Sibirya tundrası, Alaska vahşi doğası
  • Boyutu: Ortalama 55 cm
  • Ağırlığı: Ortalama 20 kg
  • İlginç bilgi: 1925'te Alaska'nın Nome şehrindeki çocuklar disteri hastalığından ölmeye başladı. En yakın anti toksin 1600 km uzaklıktaydı ve tren 520 km gidebildi. Kalan 1080 km yol için paket köpek kızağı sürücülerine verildi. 127 saatlik yolun son ayağını tek bir siyah Sibirya kurdu ekibi tamamladı. Köpekler şehre geldiklerinde kahraman olarak karşılandı ve ülke gazetelerinde yazıldı. Bu olay Balto'nun hikayesine benzer.

Sibirya Kurtlarının (Husky) Karakterine Hakim Olmalısınız

Sibirya kurtları (Husky) göz alıcı görünümleri ve hayranlık uyandıran yetenekleri ile kitlelerin, sanatçıların, yazarların ve film yapımcılarının daima ilgisini çekti. Bu orta boylu işçi köpeği, güce ve atletizme sahip. İlk olarak kızak köpekleri olarak yetiştirildiler ve bazıları hala bu alanda kullanılıyor. Husky'ler şaşırtıcı öğrenme yeteneklerine sahiptir.

Birçokları Sibirya kurdunu vahşi doğaya yakınlığı veya dış görünüşüne göre satın alır ancak bu cinsin gerçekte nasıl olduğunu bilmez. Sibirya kurdu kesinlikle her sahibe uygun değil. Güzellikleri için satın alınmaları birçok Sibirya kurdunu barınaklar ve sokaklar için birincil aday yapıyor.

Cinsin artan popülaritesi arka bahçe yetiştiriciliğine yol açtı. Bu durum cins üzerinde büyük ölçüde olumsuz etki yaratıyor ve kötü yetiştirilen Sibirya kurtlarının normal olmayan bazı özelliklere ve mizaca sahip olmasını sağlıyor.

Sibirya Kurdu (Husky) Kimlere Göre?

Sibirya kurdu zeki ve bağımsızdır. Herkese karşı şefkatlidir ancak sürekli olarak dikkat çekmek istediği zamanlarda sahibini sık sık rahatsız eder. Saldırgan olmadıklarından genellikle çok köpekli evlerde uyum gösterirler. Çocuklarla iyi anlaşırlar ve kapıya gelen herkesi evlerine davet ederler; evet, davetsiz misafirleri bile.

Bununla birlikte zihinlerini genellikle daha az faydalı şeyleri öğrenmek için kullanırlar ve sahiplerini memnun etmek için pek çaba göstermezler. Sibirya kurdunun eğitilmesi son derece zordur, bu nedenle ilk kez köpek sahibi olacaklar veya çekingen insanlar diğer ırkları düşünmeliler. Sibirya kurdu kuralları koyan, kendine güvenen ve bunda tutarlılık sağlayan deneyimli köpek sahipleri için en uygundur. Tüm ırklar gibi, Sibirya kurtları da itaat eğitimine ihtiyaç duyuyor ancak ev ve sınıf arasındaki farkı ayırt etmek gibi tuhaf bir yetenekleri var; evdeyken komutları göz ardı eder, sınıfta ise güzel davranırlar.

Sibirya kurduna dair en önemli detaylardan biri de kaçış sanatçısı olmaları. Fırsat bulduklarında hemen evden uzaklaşırlar. Ne yazık ki bunun sonucu olarak pek çoğu kaybolur veya yaralanır. Sibirya kurdu sahipleri bu durumu önlemek için bahçelerini sürekli kontrol edebilir ve kaçış yollarını kapatabilir. Bahçeleri toprağa gömülü çitle çevrelemek çok önemli.

Kendilerini zorlu kılan birçok özelliğe sahip olmalarına rağmen, Sibirya kurtları hala oldukça harika bir cins. Uygun şekilde eğitildiğinde ve bakıldığında eğlenceli aile arkadaşlarına dönüşüyorlar.

Sibirya Kurdunun (Husky) Temel Özellikleri

  • Yaşadıkları iklime bağlı olarak Sibirya Husky'si genel olarak az tüy döker. Yılın belirli zamanlarında tüylerini tek seferde büyük miktarda döküyorlar. Bu da yılda kabaca iki kez oluyor. Eğer daha sıcak bir iklimde yaşıyorlarsa yıllık tüy dökme sıklaşır ve yaklaşık üç hafta sürebilir.
  • Sibirya kurtları apartmanda yaşamak için çok uygun değil, ancak ilgiyle eğitilir ve egzersiz yaptırılırsa daire yaşamına uygun hale gelirler.
  • Husky kaçış sanatçısı olarak bilinir ve sık sık uzaklaşıp kaybolduğu bildirilir. Çitlerden atlayabilir, zincirlerini koparabilir, tasmalarını çıkarabilir ve kaçmanın her yolunu bulabilirler. Bu nedenle yüksek çitlerle çevrili bir avluya ihtiyaçları vardır ve Husky'nin toprağı kazarak çıkmasını önlemek için çitin yere birkaç santim gömülü olması gerekiyor.
  • Sibirya kurdu hem iç ortam hem dış ortamda yoğun tahribata yol açabilir. Tek bırakıldığı bir evi paramparça edebilir ve çok çeşitli hasarlara neden olabilir. Dışarıda ise kazmayı severler ve bahçeleri ve çiçek bahçelerini kazarlar. Bahçede kazması için bir yer verilirse çok daha mutlu olurlar (siz de öyle).
  • Ulumaktan hoşlanır ancak nadiren havlarlar ve evinize birisi gelirse havlayarak uyarmazlar. Dolayısıyla iyi bekçi köpekleri değiller. Bir Husky'nin hırsıza tehdit oluşturmaktan ziyade ona yardım edeceği söylenir.
  • Sibirya kurdu yeni veya çekingen sahiplere uygun bir cins değil. Evde alfa pozisyonunda olacak bir sahibe ihtiyaçları var. Genç yaştan itibaren itaat eğitimi almaları gerekir ve başta eğitilmesi zordur ve inatçı davranabilirler.
  • Sibirya kurtları çok meraklı köpekler ve yeni bir şey keşfederken yaralanıyor veya kaybolabiliyorlar.
  • Sevgi dolu ve iyi huylu olarak tanımlanırlar. Genellikle çocuklarla iyi geçinirler ancak küçük çocuklar asla herhangi bir cins köpekle yalnız bırakılmamalıdır. Ayrıca insanlarla iyi anlaşırlar ve diğer köpeklerle iyi geçinirler.
  • Sibirya kurtları çok az yiyecekle hayatta kalabilir. Bu nedenle günlük beslenmelerinde yüksek kaloriye ihtiyaçları yoktur.
  • Yürüyüşlerde tasmasız gezdirilmeleri çok risklidir ve tavsiye edilmez. Zira fazlasıyla uzaklaşırlar ve diğer küçük hayvanları kovalarlar.
  • Güzellikleri nedeniyle Sibirya kurtları en fazla yanlış satın alınan ırklardan biri. Birçok insan mizaçlarını ve özel tuhaflıklarını dikkate almaz ve genellikle karşılarında asi bir köpek bulurlar. Birçok Sibirya kurdu bilinçsiz sahipler nedeniyle kayboluyor, ölüyor, sokağa atılıyor veya barınaklara veriliyor.
  • Eğer Sibirya kurdu satın almayı düşünüyorsanız cins hakkında daha fazla bilgi edinmek için bolca zaman ayırın. Diğer Sibirya kurdu yetiştiricilerini veya barınaktaki köpekleri ziyaret edin, kitap okuyun ve sahiplerle konuşun. Tüm deneyimlerinizden sonra, hala Sibirya kurdu sahibi olmak istiyorsanız, terk edilmiş bir köpek mi yoksa yavru köpek mi satın almak istediğinize karar verin. Husky'nin satın alındığı yetiştiricinin tavsiyeleri önemlidir. Bu güzel köpeğin hayatınıza macera katacağını ve bunun her zaman iyi bir macera olmayacağını unutmayın.
  • Sağlıklı bir Sibirya kurdu sahibi olmak için asla sorumsuzca yetiştirilen yavrular satın almayın. Böyle yavrular genetik hastalıklara ve kötü mizaçlara sahip olabilir.

Sibirya Kurdunun (Husky) Tarihi Kökenleri

sibirya kurdu kızak köpeği (husky)
Yüzlerce yıldır kızak köpekleri olarak kullanılıyorlar

Sibirya kurdunun Sibirya'nın göçebe kabilesi olan Çukçiler tarafından yetiştirildiğinde inanılıyor. Cinsin tarihçesi çok iyi bilinmemektedir ancak DNA testleri köpek ırklarının en eskileri arasında olduklarını doğruluyor. Çukçi'nin, köpekleri hem hızlı ulaşım aracı hem de aile köpeği olarak olarak kullandığı biliniyor. Husky'ler genellikle Çukçilerin çocukları ile uyudu ve onların sıcak yastıkları oldu.

Sibirya kurdu 1908'de Alaska'ya ithal edildi ve altına hücum sırasında kızak köpeği olarak kullanıldı. 656 km uzunluğundaki All-Alaska kızak yarışlarında yarıştı ve bugün bile kızak çekişinde aktif olarak kullanılmaya devam ediyorlar.

Kayıtlar son gerçek Sibirya kurdunun, sınırların Sovyet hükümeti tarafından kapatıldığı 1930'da ihraç edildiğini gösteriyor. Cins Kuzey Amerika'da gelişmeye devam etti. Bugünkü Sibirya köpekleri Çukçi insanının kızak köpeğine göre biraz değişmiş olsa da, bu cinsin harika özelliklerinin çoğunu taşıyorlar.

İlk Sibirya kurdu kulüplerinden biri 1938'de Amerika'da Amerika Sibirya Kulübü adıyla kuruldu.

Sibirya Kurdunun (Husky) Yaşam Süresi ve Boyutları

Ortalama bir erkek Sibirya kurdu 53 ila 60 cm yüksekliğinde, dişi ise 50 ila 56 cm arasındadır. Erkeğin ağırlığı 20 ile 27 kilo arasında, dişinin ise 16 ile 22 kilo arasındadır. Genellikle 12 ila 15 yıl ömre sahipler.

Sibirya Kurdunun (Husky) Karakteri

Siberya kurtları sürü köpekleri olarak bilinir ve sürünün daima bir lideri olması gerekir. Sahip, lider pozisyonuna geçerse eğitim kolaylaşır, çünkü köpek size saygı duyar. Ancak zaman zaman sürüdeki konumunu test edip kontrolü ele geçirmeye çalışırsa şaşırmayın.

Böyle durumlarda inatçı olurlar ancak aldanmamak gerekir. Kuralları zorbalık veya vurarak değil, açık ve tutarlı bir şekilde uygulayarak kendinizi lider olarak ileri sürün.

Köpeğinizi yemek anı için bekletmek liderlik rolünüzü göstermenin en iyi yollarından biridir. Husky sizi yiyecek, ikram, oyuncak ve diğer tüm benzer kaynak ve değerli varlıkların koruyucusu olarak görecek.

Bu yüksek enerjili cins, içeride ve dışarıda – özellikle sıkıldığında veya yeterli egzersiz yapılmadığında – zarar verici olabiliyor. Yalnız bırakılırlarsa bir evi darmadağın eder ve hatta bir çimento duvarı çiğneyebilir.

Çiçek bahçelerini de aynı şekilde kazarlar, ancak bahçedeki belirli bir noktayı kazmak için eğitilebilirler. Köpeğinizi bu alışkanlıktan koparmak yerine bir noktayı kazmayı öğretirseniz daha mutlu olacaktır.

Yaramaz ve eğlenceli doğaları gereği oldukça sevimli olurlar ve sosyal yeteneklerini göstermekten hoşlanırlar.

Sibirya kurdu neredeyse hiç havlamaz. Bu iyi haber. Kötü haberse, ulumayı severler. Komşularınız için çok sinir bozucu olabilirler. Düzgün eğitimli, iyi egzersiz yaptırılan bir Sibirya kurdunuz yoksa apartman daireleri için ideal evcil hayvanlar değiller.

Başka bir uyarı: Husky'ler her ne kadar dost canlısı ve nazik hayvanlar olsa da bekçilikte berbatlardır. Ne yazık ki hırsızlar da dahil olmak üzere yabancılardan pek şüphelenmezler. Daha çok herkesi sevme eğilimindedirler.

Mizaçlarını etkileyen birçok faktör var. Kalıtım, eğitim ve sosyalleşme gibi bir dizi faktör karakterlerini değiştiriyor. Güzel mizaçlara sahip yavrular meraklı ve eğlenceli, insanlara yaklaşmaya ve onlar tarafından sevilmeye isteklidirler. Seçim yaparken yolun ortasında duran köpek yavrusunu seçin arkadaşlarını döveni değil.

Her zaman ebeveynlerinden en az biriyle tanışın, genellikle anne uygun olanıdır. Böylece yavru Husky'nin de güzel mizaca sahip olacağını bilirsiniz. Kardeşlerini veya diğer akrabalarını incelemek bir köpek yavrusunun büyüdüğünde nasıl olacağını değerlendirmede çok yararlıdır.

Her köpek gibi Sibirya kurdu yavrusu da küçükken sosyalleşmeye ihtiyaç duyar. Köpeğinizi hem başka hayvanlar hem de insanlarla tanıştırmak akıllı ve mutlu yetişmelerini sağlar. Parklara götürmek ve komşularıyla tanıştırmak için yavaş yürüyüşlere çıkarmak sosyal becerilerini geliştirmesine yardımcı olacaktır.

Sibirya Kurdunun (Husky) Hastalık Eğilimi

Sibirya kurdu genellikle sağlıklıdır, ancak tüm ırklar gibi, belirli hastalık ve rahatsızlıklara eğilimliler. Bu hastalıkların farkında olmak önemlidir. Yavru Sibirya kurdu satın alıyorsanız size yavru köpeğin her iki ebeveyninin sağlık karnesini gösterecek yetiştiriciler bulun.

Sibirya kurtlarında kalça displazisi, dirsek displazisi, hipotiroidizm, von Willebrand hastalığı, trombopati ve göz sağlığı testleri yapılır.

  • Katarakt: Katarakt, göz merceğinde görme zorluğuna neden olan bir saydamlıktır. Köpeğin gözleri bulutlu bir görünüme sahip olur. Katarakt genellikle yaşlılıkta ortaya çıkar ve bazen köpeğin görüşünü iyileştirmek için cerrahi olarak çıkarılabilir.
  • Kornea distrofisi: Bu hastalık durum korneayı veya göz küresinin dış şeffaf kısmını etkiliyor. Korneadaki lipitlerin neden olduğu bir saydamlıktır. Genellikle genç erişkinlerde görülüyor ve daha çok dişiyi etkiliyor. Bu durumun tedavisi yok, ancak hayvanın görüşünü etkilemiyor gibi görünüyor.
  • Progresif Retinal Atrofi (PRA): Gözün arkasındaki fotoreseptör kaybıyla başlayan ve sonunda körlüğe neden olan dejeneratif bir göz bozukluğu. PRA, köpek körlük belirtisi göstermeden yıllar önce tespit edilebiliyor.

Neyse ki köpekler körlüklerini telafi etmek için diğer duyularını kullanabilirler ve kör bir köpek mutlu bir hayat yaşayabilir. Sadece mobilyaları daha az yer değiştirmek gerekir. Tecrübeli yetiştiriciler köpeklerinin gözlerini her yıl veteriner göz doktoruna baktırır ve bu hastalığa sahip köpekleri çiftleştirmezler.

Sibirya Kurdunun (Husky) Bakımı

Sibirya kurdunun sıkılmaması için günde 30 ila 60 dakika egzersiz yapmaları gerekir. Mükemmel koşu arkadaşlarıdır, ancak sıcak havalarda egzersiz tehlikelidir. Şaşırtıcı bir şekilde tüm enerjilerini harcamak için küçük (ve güvenli) bir arka bahçe yeterlidir.

Sibirya kurdunun mutlu kalması için hareketli olması gerekir. Yaptığınız yürüyüşler ve diğer açık hava sporları hem kendi yaşamınızı hem de Sibirya Husky'sini aktif, sağlıklı, mutlu ve hastalıktan uzak tutar.

Sibirya Kurdunun (Husky) Eğitim Zorluğu

sibirya kurdu yavrusu (husky)
Sibirya kurdu (husky) yavrusu

Daha önce de belirtildiği gibi, bu cinsin eğitilmesi şarttır. Çok akıllı olduğundan sınıf ile ev arasındaki farkı anlayabilir ve bu da birçok sahibin ve eğitmenin işini zora sokabilir.

Sınıfta tüm talimatları ve komutları takip ederken, evde inatçı hallerine geri dönebilirler. Bu halleri sinir bozucu olabilir, ancak sabır, zaman ve kendi inatçılığınız ile zamanla öğrenirler

Kafes eğitimi, yetiştiriciler tarafından sıklıkla önerilen önemli bir araç. Köpeğinizi ve köpek yavrunuzu güvenli tutar ve bunalmış veya yorgun hissettiklerinde yerleşebilecekleri güvenli bir yuva sunar. Kafes asla ceza olarak kullanılmamalıdır.

Tasma eğitimi de bir zorunluluktur, zira Sibirya kurtları çitle çevrili bir alanda değilken asla tasmasız bırakılmamalıdır. Koşmayı severler ve sizden ne kadar uzaklaştıklarına bakmazlar. Sibirya kurdu bir şeyi kovalamaya karar verirse veya sadece koşmak istediği için atağa kalkarsa kendisini kolayca kaybedebilirsiniz. Sibirya kurdunun güçlü bir avlanma hissi vardır ve tasmalı olmalarının bir başka nedenidir.

Sibirya Kurdunun (Husky) Diyeti ve Beslenmesi

Husky için önerilen günlük miktar: Günde 1,5 ila 2 bardak yüksek kaliteli kuru gıdanın iki öğüne ayrılarak sunulmasıdır. Boyutlarına göre görece çok az yemekle beslenirler. Çukçiler bu hayvanları uzun mesafeyi hafif yükle, düşük sıcaklıkta ve çok az yiyecekle geçecek şekilde eğittiğinden şaşırtıcı değil. Bu özellik cinsin kökenlerine işlemiş durumda.

Not: Yetişkin Sibirya kurdunun ne kadar yemekle besleneceği büyüklüğüne, yaşına, yapısına, metabolizmasına ve aktivite seviyesine bağlı. Köpekler tıpkı insanlar gibidir ve hepsi aynı miktarda yiyecekle beslenmeyebilir. Satın aldığınız köpek mamasının kalitesi de önemli. Köpek maması ne kadar iyi olursa köpeğinizi o kadar iyi besler ve doyurur.

Sibirya Kurtları (Husky) Tüy Döker mi?

Sibirya kurdu besliyorsanız elektrikli süpürgenizin en iyi şekilde çalışır olduğundan emin olun. Çift katlı orta uzunlukta tüylere sahipler. Üst kat düzken alt kat yumuşak ve yoğun hissettirir. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda bol miktarda tüy dökerler. Bununla birlikte tüy dökme açısından bakımı çok kolay bir cinstir.

Soğuk iklimlerde yaşayan Sibirya kurdu daha sıcak iklimde yaşayanlardan daha az tüy dökme eğilimi gösteriyor. En az haftada bir kez tüylerini fırçalarsanız mobilyalarınızda neredeyse tüy görmezsiniz. Tüy dökme mevsimlerinde ise günlük fırçalama yapmalısınız.

Sibirya kurdu temiz köpeklerdir ve tıpkı kediler gibi kendilerini temizlemeye bolca zaman ayırırlar. Genellikle tipik köpek kokusu yaymazlar ve nadiren banyoya ihtiyaç duyarlar. Elbette kirli sulara atlayacak ve pis şeylerle uğraşacaklar. Banyo yaptırma zamanı geldiğinde köpeğinizin cildindeki ve tüylerindeki doğal yağı tutmak için tasarlanmış yüksek kaliteli köpek şampuanı kullanın.

Sibirya kurtları üzerinde kırmızı ve bakır renkli desenlerin olduğu siyahtan saf beyaza değişen renklere sahipler. Gözleri kahverengi, mavi veya bunun karşımı olabilir. Yüzleri gözlerini çekici kılacak şekilde maskelidir.

Tartar birikimini ve içerideki bakterileri çıkarmak için Husky'nin dişlerini haftada en az iki veya üç kez fırçalayın. Diş eti hastalığını ve ağız kokusunu önlemek istiyorsanız günlük fırçalama daha da iyidir.

Eğer kendileri doğal olarak yapmazlarsa, yaralanmaları ve diğer sorunları önlemek için köpeğiniz tırnaklarını ayda bir veya iki kez kesin. Zeminde ses çıkararak yürüdükleri zaman çok uzamışlar demektir. Köpeklerin ayak tırnaklarında kan damarları vardır ve çok fazla keserseniz kanamaya neden olabilirsiniz. Köpeğiniz gelecek sefere tırnak makasını gördüğünde kaçabilir. Bu nedenle köpek tırnağı kesme konusunda deneyimli değilseniz, veterinerden yardım alın.

Kulakları haftalık olarak enfeksiyon belirtisi olabilecek kızarıklık veya kötü kokuya karşı kontrol edilmelidir. Köpeğinizin kulaklarını kontrol ederken, enfeksiyonları önlemeye yardımcı olmak için yumuşak, pH dengeli kulak temizleyici ile nemlendirilmiş pamukla silin. Kulak kanalına hiçbir şey sokmayın; sadece dış kulağı temizleyin.

Henüz yavruyken pati vermeye alıştırın, ağzını göstermesini sağlayın ve ödüller vererek tüy bakımını pozitif bir etkinliğe çevirin. Köpekler ayakları konusunda hassastır.

Fırçalama yaparken deride, burunda, ağızda, gözlerde ve ayaklarda kızarıklık, hassasiyet veya iltihaplanma gibi yaralar, döküntüler veya benzer enfeksiyon belirtileri olup olmadığını kontrol edin. Gözlerde kızarıklık veya akıntı olmamalıdır ve temiz görünmelidir. Haftalık muayeneler sağlık sorunlarının önceden tespit edilmesini sağlar.

Sibirya Kurtlarının Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlarla Anlaşması

Sibirya kurtları çocuklu haneler için harika köpeklerdir. Çocuklara karşı çok hoşgörülü olurlar, ancak diğer tüm köpekler gibi küçük çocukların yanındayken denetlenmelidir. İstemeden zarar verebilirler.

Çocuklara her zaman köpeklere nasıl yaklaşacaklarını ve dokunacaklarını öğretin ve her iki tarafın herhangi bir ısırma, kulak veya kuyruk çekmesi yapmasını engelleyin. Çocuğunuza yemek yerken hiçbir köpeğe yaklaşmaması veya köpeğin yemeğini almaması gerektiğini öğretin. Hiçbir köpek bir çocukla denetimsiz bırakılmamalıdır.

Sibirya kurdu diğer köpeklerle iyi anlaşır, ancak köpek yavrusunu sosyalleşme sınıflarına veya parka götürmek hala önemlidir. Yabancılara karşı halihazırda çok sevecen olsalar da bu faaliyet onları diğer köpeklere ve insanlara alıştırır. Sosyalleşme yavrulara diğer köpeklere ve sahiplerine nasıl davranacaklarını ve selamlaşacaklarını öğretir.

Bu cinsin tarihini unutmayın. Sibirya'daki sert hava koşulları cinste güçlü bir avlanma hissi yarattı çünkü yiyecek bulmak genellikle zordu. Sonuç olarak, bugün birçok Husky sincap, tavşan ve kedi gibi küçük hayvanları av olarak görüyor. Bununla birlikte özellikle yavru köpeklikten itibaren çok köpekli evlerde yaşadıklarında akranlarıyla iyi geçinirler.